Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

Kjernebiter

Såg en kjernebiter i hagen 26.05.05 på Vaksdal mellom Bergen og Voss. Har aldrig sett en slik før. Hvor vanlig er dette på våre kanter på denne årstiden.

A.K. (27.05.2005)

Det var en spennende observasjon. Kjernebiteren har aldri før blitt påvist hekkende i Hordaland, men man har mistenkt at Voss kanskje kunne ha noen få par. Som du skriver er årstiden spesiell, og det er derfor jeg nevner hekking. Følg med i løpet av sommeren, så kanskje du ser noen ungfugler. Hadde vært gøy det, og vi tar gjerne i mot en beskjed om det. Vintertid har kjernebiterene blitt vanligere i Hordaland. På Voss har det blitt observert over 15 fugler på en foringsplass, mens det i Bergen de siste åra har vært opptil 40 fugler i løpet av en vinter.

Frode Falkenberg (27.05.2005)

Flere spørsmål