Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

For nyskjerrighetens skyld

Jeg hadde, det jeg vil kalle en vill opplevelse i et av mine turområder. Dette er ett turområde, med flere grusveier, ikke langt fra bebyggelse.

Jeg var egentlig på sopptur, og gikk utenom stiene i barskog med høye graner. Jeg hørte masse leven fra trost. Ikke ett par, men mange! Etter en stund stod jeg midt i en samling av masse trost som skreik fernisk, på armlengdes anstand. Jeg syntes at det hele var ganske ubehagelig. To skritt videre snudde jeg meg for å se igjen, og plutselig bykset en stor ugle ut fra et heng i en tue rett bak meg. Den fløy nesten på meg, og videre høyt opp i en av garnene, med trostene hakk i hjel.

Opplevelsen gjorde veldig inntrykk. Dette var ved skumringstider. Jeg har tenkt jordugle eller kattugle. Men jeg får ikke disse til å stemme med biotopen hvor jeg gikk. Uglen var også stor, på størrelse med en røy, med grå spetter. I øyeblikket minnet den mest om lappugle, men det stemmer ikke med lokasjonen. Dette var i lavlandet, nær fanafjorden.

N.N (10.07.2024)

Kattugle er nok den mest sannsynlige arten her.

Roar Solheim (10.07.2024)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål