Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Diverse

Hvor er det blitt av småfuglene?

Jeg bor i Lørenskog kommune med stor hage og mot utmark som skulle være ypperlig for fuglene, men noe har skjedd. I vinter foret vi fuglene med villfuglblanding og hadde flittige besøk av Dompap, Gulspurv, Gråspurv, Blåmeis, Kjøttmeis og Trekryper men også noen Svarttrost og Rødstjert. Da snøen hadde forsvunnet utpå vårparten så ga vi oss med påfylling av frøautomaten, men la i stedet ut rester av frø og smuler fra brødposene. Vi var nå kommet til midten av April og Bokfinken og Linerlen hadde kommet tilbake og noen spurver startet med bygging oppunder taket på vårt hus.
Nå som varmen har kommet, så er vi mer ute og reagerer på at finnes nesten ikke småfugler. Det eneste vi har i observert av småfugler er en Rødstjert, en Svarttrost og en Kjøttmeis som har reir under takskjegget på huset. Duer, Gråtrost og Skjærer er det rikelig med. Hva kan fraværet av småfuglene være? Er noe av forklaringen at vi har tatt livet av fuglene med restene i brødposene, eller er det andre årsaker?

O.H. (21.05.2024)

Se nylig svar på samme bekymringsmelding. Ingen sammenheng med fôring.

Roar Solheim (21.05.2024)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål