Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Fugleforing

Mating

Hei!

Jeg bor i sentrum, men mater fuglene fra en liten balkong helårs. Det er bare plass til to matere for småfugl. Likevel forsøker due, måke, skjære og trost å spise fra disse små fuglematerne. Jeg har forsøkt å mate de større fulgene ved å legge maten direkte på balkongen, men det blir generelt mye stanging og jeg ser det er krevende for fuglene å få tak i maten. Videre er det mye avføring når duene er på besøk og generelt mye "krangel" mellom fuglene om å få mat. Jeg vil gjerne mate alle, men samtidig ønsker jeg å ha en trivelig balkong. Er det noen tips til å mate de større fuglene på en annen måte? Har tenkt tanken om å mate de ute, men de er alltid borte når jeg går ned på gateplan for å mate dem.

Videre lurer jeg litt på hvorfor jeg noen ganger ser at fuglene tar med seg popkorn og lignende små frø og legger i fuglemateren. Vet du om det er en måte å lagre maten på et trygt sted/markering av territorie/gave?

Hilsen en litt vel over-entusiastisk fugleinteressert :)

I. (13.05.2024)

Eneste mulighet for å skille store og Sm fugler er å henge automater i foringsbur hvor bare små fugler kommer gjennom netting.

Roar Solheim (14.05.2024)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål