Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Liten sort fugl

Hei.
Var på tur i Tønsberg med barnebarna i går, og vi kom over en liten "gjeng" med bitte små sorte fugler. Vi var på vei til skogen, men ikke inne i skog. De hadde litt sånn tynn og syngende kvitring. De hadde brune/mørke nebb, ikke oransje. Vi slo opp i fugleboken, men fant den ikke:) Fant den ikke på nett heller. Har ikke sett disse før. Det var 10-12 stk og veldig "urolige" mens de kommuniserte. Påfallende liten. Vi stod ganske nærme og observerte dem en liten stund, før de fløy, og virket ikke som om de lot seg affisere av oss (vi var stille da vi observerte den) Veldig raske vingeslag.

Vet du hvilken fugleart dette kan være?
Hadde vært fint om du/dere har anledning til å svare. Barna lurer så fælt.

I. (19.11.2023)

Dessverre vanskelig å finne ut av ut i fra bare denne beskrivelsen. En kan mistenke gjerdesmett, men de ser du ikke i slike små flokker.

Roar Solheim (19.11.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål