Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Spesiell fuglelyd

Hei!

Jeg befinner meg for tiden i Lagos i Portugal, og hører ofte det jeg tror er en meget spesiell fuglelyd. Det høres nesten ut som lyden av en tegneseriefigur som faller (jeg har faktisk gravd frem en lenke til denne lydeffekten: https://www.youtube.com/watch?v=-83hqUEM4qw). Jeg har googlet og spurt AI, men jeg finner virkelig ingen svar - heller ikke når jeg besøker sider over fuglelivet i Lagos og hører på lydene. Nå begynner jeg å lure på om det er noe annet enn en fugl, fordi jeg synes det er rart at en så spesiell og morsom lyd ikke står beskrevet noen steder. Men jeg har hørt den flere steder over flere dager, så NOE er det.

Det er vel en utfordring å bedømme en lyd man faktisk ikke kan høre på, men det er ofte så mye bråk rundt som overdøver, og jeg får ikke så gode opptak av dem.

På forhånd takk for svar!

V. (17.11.2023)

Har lyttet på lyden du refererer til, og kan dessverre ikke finne ut hva slags fugleart som har lyd som kan minne om dette. Stær har imidlertid en dalende plystrelyd, men i mine ører ligner den ikke på den lyden du har linket til.

Roar Solheim (19.11.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål