Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Fuglekasser

Innvendig beskyttelsesplate på fuglekassen?

Hei, jeg har en fuglekasse med kamera og til min store glede har det flyttet inn en spettmeis som overnatter der hver natt. Kassen har utvendig beskyttelsesplate i metall med åpning på 32 mm. Nå er det en flaggspett som nesten daglig prøver å komme inn i kassen, og hakker på innsiden av hullet. Kan den klare å komme seg inn hvis den hakker hullet større på innsiden, og kan jeg eventuelt sette på en beskyttelsesplate på innsiden av kassen for å hindre dette?
Vennlig hilsen Åse K.

Å.K. (17.11.2023)

Har litt vanskelig å forstå hvordan flaggspetten klarer å hakke på innsiden av kassen dersom den ikke først kommer inn gjennom hullet på 32 mm (noe den vanligvis ikke klarer). Hvis den hakker i hullet innenfor metallplata fra utsiden, vil det ikke hjelpe med en metallplate på veggen på innsiden, siden spetten da vil nå treverket mellom metallplatene fra utsiden av kassa.

Roar Solheim (19.11.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål