Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Kommer skjæren til å huske meg?

Hei, de siste 3 dagene har en skjære fløyet nært vinduet mitt og stoppet utenfor vinduet mitt som er åpent, nesten som om den skal studere meg eller vil komme inn. Og når jeg var på jobb idag (alene) så hadde det kommet inn en skjære på magisk vis, for den ene døren som var oppe var langt unna der den var. Og den drev å fløy inni vinduet så jeg fikk tatt den med en jakke og holdt rundt den for jeg trodde den var skadet.(etter så mange kræsj mot vinduer.) Så etter en stund så fløy den ut av seg selv etter den skrek høyt på meg så jeg ble skremt og slapp den med uhell. Så det store spørsmålet mitt er jo om den kommer til å huske på meg og eventuelt komme etter Meg senere? For jeg har jo hørt historier om det med kråker, og har alltid respektert de og jeg prøvde jo bare å hjelpe skjæren. Beklager hvis dette høres dumt ut:)

S. (07.06.2023)

Den kommer neppe "etter deg", men kan huske deg som person. Spørsmålet er om den da forbinder deg med noe farlig eller mer som noe positivt fordi du fikk den ut...

Roar Solheim (07.06.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål