Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Mating av Kråker

Hei:) jeg har i litt over 2år matet kråker til og fra jobb. Jeg har hund så de har fått hans tørrmat av meg. Det startet med 2kråker (et par) og har eskalert til mange, har ikke tall av og til på hvor mange som flyr rundt meg og tigger noen ganger. Det er i tillegg kommet skjærer og måker som vil ha sin bit av "kaken" forståelig nok.. Jeg forstår at det er villfugler som er designet til å skaffe seg matkilder rundt om kring og at de ikke er avhengig av meg. Jeg vet jo også at det vil komme en tid der jeg ikke lenger kan mate så ofte som jeg pleier. (ut i mammaperm snart) Det jeg lurer på er: kan kråker bære nag og gå til angrep hvis de ser meg ute over en periode og jeg ikke har mat til dem? Jeg vil jo gi dem litt om jeg husker på det.. Men nå er det blitt til en dårlig samvittighet om jeg er på vei til eller fra jobb og ikke har noe til dem.. Noen ganger går jeg omveier så de ikke ser meg.

B. (14.03.2023)

Nei, kråker fugler reagerer nok ikke på denne måten. hvis en matkilde "tørker" ut, finner de ut av andre steder å lete etter mat.

Roar Solheim (14.03.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål