Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Kråker og stær

Jeg har to trofaste kråker som får kattemat og hundemat (tørrfor) hver dag. Er de ekstra sultne banker de på verandadøra. Hunden varsler når jeg ikke ser dem. Bak i hagen søker hund, katt og kråker på godis når vi er ute og leker.
Men nettopp nå blei jeg veldig lei meg. En stare fløy i full fart rett i veggen og døde. Den blei jaget av ei kråke. Beskytter kråka området sitt? Eller er det vanlig at den jakter så store fugler? Staren blei liggende på terassen. Skal jeg slutte å mate kråkene? De er ganske tamme, og følger med meg et stykke når jeg går på tur.

A.G.E. (23.01.2023)

Alle kråkefugler kan ta mindre fugler som mat, så her har nok kråka vært på jakt etter en stær. Kanskje den viste avvikende oppførsel.

Roar Solheim (23.01.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål