Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Besvarte spørsmål

#Diverse

Rovfugl med fast matstasjon i fjøs?

Hei! Me har bygget nytt, lyst, luftig, lausdriftsfjøs for kalver og kyr. Har problem med at mange småfugler set seg til her. Det blir mykje avføring på forbrettet til dyra. Ønsker å finne ein miljøvennlig løysing på problemet. Ein rådgiver fortalde ho hadde høyrt nokon som hadde ein hauk eller ugle som kom innom å åt desse. Veit du om kven eg kan kontakte for å prøve å få til noko slikt? Ev, om du har tips til andre løysingar? Ev andre eg kan spør?

E.H. (23.01.2023)

Dessverre har jeg ikke noen gode løsninger her. I Norge er det ikke lov å holde rovfugler eller ugler i fangenskap, så det er ingen som kan komme innom med slike fugler. Det heldige hadde selvfølgelig vært dersom en hauk fant ut at dette var et fint sted å jakte - da kunne den kanskje skremt spurvene unna. Men det er nok å håpe på for mye.....

Roar Solheim (23.01.2023)

Alle spørsmål og svar Still et nytt spørsmål