Hopp til hovedinnhold

Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis gir nye svar til allerede stilte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Dompap

Bilde vedlagt spørsmålet

Vi har oppdaget noe merkelig på to dompaper. Det ser ut som om de har vanskelig for å spise. Først var det ei hoe. Hun kom tidlig om morgenen, og når hun først kom kunne hun bli en stund. Spiste på en litt rarr måte, det så ut som om ho mista masse solsikkefrø! Etter å ha spist satt hun gjerne på fulgematere lenge, sikkert en times tid.
I går kom en hanne som oppførere seg likedan. Han kommer før det er lyst om morgenen, og nå er jo klokka over 16, så det begynner å mørkne, men han sitter der. Spiser av og til, for så å bare sitte å "trykke" på materen. Nå har han fanktsik sittet der i 1 1/2 time!
Felles for de begge er at de heller ikke blir skremt til å fly sin vei. De andre småfuglene flyr jo om man går helt inntiil viduet, med ikke disse to! Selv om vi dunker litt på ruta blir de sittende. En annen ting med de to er at begge fluffer ut fjærne hele tiden de sitter der, selv om kanskje ingen av de andre småfluglene har fluffet ut fjærene sine!

N.N (04.01.2023)

Dette tyder på at fuglene er syke, men dessverre ikke godt å si hva de kan være rammet av.

Roar Solheim (04.01.2023)

Andre spørsmål