Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Due flyr i vinduet

Hei, vi har tre store vinduer mot sydvest. Torsdag fløy ei due inn i midtruta med et stort smell. Den klarte seg. Satt stille utenfor et par dager. Tok til seg vann, fløy, men hadde ikke lyst til å forlate gjemmestedet. Vi har nå ikke sett den på ca to døgn. For få minutter siden fløy igjen en due inn mot samme vindu. Denne gang som et stupdykk fra oven. (Vi bor i 4 etg øverst på en skrent). Så ut som samme due som sist. Vi har bodd samme sted i ti år. Tidligere kun opplevd et due-crash. Litt vanskelig å komme til for å vaske vinduet, men kan det være det svært tydelige merket som gjør at en due vil «følge etter» det som kan se ut å være en flyvende due? ( vi ser hele fuglen i avtrykk på ruta -øyne, nebb og fjær, fra første crash). Håper å unngå dødelig utgang. Derfor lurer vi på om noe kan gjøres for å forhindre flere crash.

N.N (15.08.2022)

Dessverre vanskelig å vite hvorfor det forekommer duesammenstøt på samme vindu så tett i tid. Det KAN selvfølgelig være samme fugl, men like gjerne en annen due. Det er vanskelig å si sikkert uten at fuglene er ringmerket.

Roar Solheim (15.08.2022)

Andre spørsmål