Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Hva sier svanene her?

Hei!

På vårt sommersted er vi heldig å ha et rikt fugleliv. I år har vi bl.a. fått besøk av ikke mindre enn 6 svaner, alle i par. Ofte hveser svanene når vi er i nærheten av dem. Før oppfattet jeg det som litt fiendtlig. Men nå opplever jeg at de bestandig gjør det, også når de får mat, eller som når den tammeste forfølger meg rundt omkring. Så hvordan skal jeg da tolke hvesingen?

På vedlagte video lager et av parene en lyd jeg aldri har ført før. I et forsøk på å menneskeliggjøre dem, kan det nesten virke som en kjærlighetserklæring til hverandre når jeg ser hode/halsbevegelsene de synkront utfører samtidig. Hva betyr denne lyden?

N.K. (05.08.2022)

Denne lyden har jeg aldri hørt før, men det er ganske sikkert en form for kommunikasjon mellom de to svanene. HVA de formidler , er det imidlertid ikke mulig for oss å vite.

Roar Solheim (05.08.2022)

Andre spørsmål