Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Bortkommen skjæreunge

Satt en skjæreunge i hagen hele formiddagen og gjorde så godt som ingenting. Ingen voksne skjærer har vært hos den. Den satt trolig i grøfta ved veien store deler av gårsdagen da jeg hørte folk snakke om en fugl som bare satt der da de gikk forbi. Kom veldig mye måker i hagen etter en stund, og vi ble da reddde for at de skulle skade den, så satte et bur(ganske stort) over den og la inn høy, vann, oppbløytet hundemat og frø og nøtter. La også et tak over siden det begynte å regne. Prøvde å gi den meitemark, og den spiste en ca kl 13, og en liten brødbit. Den drakk også litt vann. Nå er kl 18 og den har ikke spist noe eller drukket noe siden da. Prøvde å gi den flere meitemark nå men den vil ikke ha… Og skjæremor eller far har ikke kommet. Den sitter for det meste bare i ro, med hodet lagt ned over «skuldra». Vi lurer veldig på hva vi skal gjøre med den!!!??? Fryser den?

A. (04.08.2022)

Den fryser neppe, men det kan hende at den er syk dersom den ikke spiser av egen vilje. Det kan være mulig å tvangsfore den.

Roar Solheim (04.08.2022)

Andre spørsmål