Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Ringmerker

Ung gråmåke nylig merket

Hei! Vi har 3 gråmåker som faste gjester på verandaen på Tjøme, et par o en ungfugl vi tror må være rundt 3 år siden han/hun felte siste rest av ungfjærene nå i våres. Nå var den borte et par dager og kom tilbake ringmerket. Vi har meldt oss på ringmeringsiden og skal melde oss inn i Ytre Færder-klubben, men ble veldig nysgjerrig på hvor den ble ringmerket. Både den og paret dukket opp i fjor sommer da vi flyttet inn og begynte å mate fugl generelt og de "temmet" oss. Både den voksne hannen og "Junior" som ble, ringmerket spiser nå av hendene våre. Fruen har mer lyst til å gå inn i huset ...
Nummeret er JNH28 så mulig den ikke er registrert enda, men denne kan vi følge, så dette var artig. Favorittmaten er brødskiver, banan og melormer, men nå skal det snart bli litt fiskeslo på dem også.

B. (29.06.2022)

Kontakt ringmerkingssentralen ved Stavanger Museum.

Roar Solheim (30.06.2022)

Andre spørsmål