Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Funnet ensom andunge

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei! Vi fant denne andungen (stokkand?) når vi var og badet i elven for 2 dager siden (26.06.22). Det var ingen andre ender i nærheten, og vi har heller aldri sett noen ender der, da det er kraftig strøm der. Da den mest sannsynlig har drevet med strømmen og ikke ville klart seg i det området vi fant den, klarte vi ikke annet enn å ta den med hjem, og har hatt den hos oss et par dager. Har hver dag forsøkt å finne igjen andemoren i vannene overfor elven, uten hell. Fant én stokkandhunn i dag, da vi var ute med kano. Men vi kom ikke nær nok til at den oppdaget ungen, og når vi satte ungen fra oss i vannet, så kom den farende etter oss mens den ropte på oss. Vi synes den virker altfor liten til å være ute alene. Den klarer å svømme og finne mat, men den er bitteliten og kan ikke fly enda. Nå lurer vi på hva beste løsning for den er, og om du kan si noe om antatt alder?

Mvh Anneline

A.H. (28.06.2022)

Denne er ganske nyklekket. Det går an å fore opp en slik andunge (hønsefor, men det tar nok et par måneder før den da kan klare seg på egen hånd. Hvis du ikke har mulighet til å gjøre dette selv, bør du forsøke å finne noen som holder høns eller ender som burfugler og søke hjelp hos dem.

Roar Solheim (28.06.2022)

Andre spørsmål