Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Ugle med barn i kasse

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei, jeg og eldstedatteren hang opp en uglekasse nært huset vårt på Hurumhalvøya i vinter. Det flyttet inn enn kattuglepar og nå ser vi at de har fått ett kull unger(juni)

Vi leser om angrep fra kattugler og blir nervøse for å gå ut. Var det dumt å henge kassen så nært huset? Vi er ute hele tiden og tenker at de «burde» være vant til oss, men vi vil ikke ta noen sjanser med små barn.

Bilde tatt fra terrassedøra

Hva gjør vi? 😅

B.N. (23.06.2022)

Tror det går greit med uglene, men en voksen bør kanskje nærme seg kassa og/eller uthoppede unger, med tykk lue på hodet, og se om hunnfuglen foretar forsvarsangrep eller ikke. Det er bare en liten del av kattuglene som gjør dette, så forhåpentligvis er uglene i hagen din tilbakeholdne. Da kan dere trygt observere ugleungene på kloss hold. Hvis ikke bør dere holde litt avstand (minst 10-15 meter). Det er som regel først når man kommer så nær en unge at den knepper med nebbet, at den voksne hunnen kan gå til aksjon.

Roar Solheim (23.06.2022)

Andre spørsmål