Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Hvor lenge er linærleunger i redet

Hei

Fant med glede ut at vi har et linærlerede i gesimsen på garasjen. Har fulgt godt med siden jeg først oppdaget redet, som ble en hyggelig ettermiddags aktivitet etter jobb. Frem til flaggspetten kom. Fulgte sjokkert med på at flaggspetten røsket en babylinærle ut av redet og tok den med seg. Jeg skjønner at naturen er urettferdig osv, men ønsket å hjelpe linærlefamilien overleve uten å gjøre noe direkte inngrep rundt redet deres - så jeg fikk tak i en flaggspettmodel i treverk(med rette farger) som jeg festet i veggen noen meter bortenfor redet. Flaggspetten er fortsatt i området, men har ikke sett den lande rundt garasjen min siden. Observerte linærlene fange mat de tok med tilbake til redet i et par dager etter at jeg skrudde opp denne spettmeisfiguren, men nå nærmer det seg et par uker siden jeg så noen aktivitet rundt redet. Jeg er veldig nysgjerrig på hva som kan har skjedd her, har flaggspetten drept alle linæreungene, eller har de blitt store nok til å dra ut på egne eventyr? Håper det sistnevnte, mistenker førstnevnte.

E. (22.06.2022)

De fleste småfuglunger har 2-3 ukers reirtid. Dessverre er det stor fare for at flaggspetten forsyner seg med resten av ungekullet hvis den først har fått tak i en av ungene.

Roar Solheim (22.06.2022)

Andre spørsmål