Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fuglekasser

Lydløst i fuglekassa

Hei. Vi har sett og hørt unger i fuglekassa vår utenfor i ei ukes tid nå. Fuglemor og far har vært i full jobb med mating dagen lang har vi sett. I går så jeg at noen av unga tittet ut av fuglekassa. Men jeg har ikke sett noe mer til fuglemor eller far siden i går. De pleier jo å være i full jobb hele tiden med mating, inn og ut av kassa. Nå er det plutselig helt stille i fuglekassa også. Hører ikke de velkjente pipelydene lenger. De kan kan da ikke ha flydd alt? Jeg tør ikke sjekke kassa i frykt for å ødelegge. Fuglene er små med flott blåfarge i fjærene. Jeg har ingen anelse om fugler, men den kan minne om kjøttmeis/spurv i størrelsen ut i fra det jeg har sett på mor og far.

M. (15.06.2022)

Ingen fare å sjekke kasse og se om ungene fremdeles er der, om de har fløyet ut, eller om de ligger døde i kassa (da har i så fall foreldrene trolig omkommet først av ulike årsaker, og ikke kunnet mate ungene sine).

Roar Solheim (15.06.2022)

Andre spørsmål