Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fuglekasser

11 egg, 1 unge igjen

Hei. Med fuglekasse med kamera telte vi 11 blåmeiseegg tidlig mai. Nå, en knapp mnd etterpå er det bare en levende unge i reiret. Litt etter litt har det minsket, og vi har heller ikke sett noe hakkespett eller noe som har dratt ut ungene. Mor og far har ståtr på å matet de. Jeg skjønner altså ikke hva som har skjedd? Såg en død unge, men den var uten fjær så tenkte at den hadde havnet underst. Men idag tidlig var begge to levende, med fjær, men nå ikveld ligger den ene død på ryggen. Er det for lite mat mon tro? Den henger høgt oppe på husveggen vår så det kommer ingen katter til.

T. (13.06.2022)

Det kan hende at meisene selv kaster ut døde unger. De har nok hatt problemer med å finne n ok insekter, slik at ungene sulter ihjel.

Roar Solheim (13.06.2022)

Andre spørsmål