Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Ringmerker

Ringmerket måke

Hei! I går observerte jeg en måke ved brygga i Hamar som hadde en riten metallring rundt den ene foten. Rundt den andre foten så den ut til å ha en større sylinderformet ring. Det så for meg ut som måken hadde problemer med benet med "sylinderen". Den holdt det oppe når den landet, og det så ikke ut som den ikke kunne stå ordentlig på det. Jeg syns "sylinderen" rundt benet så ganske stor ut. Er dette en form for merking? Kan merking være til plage for fugler?

T.N. (30.03.2022)

"Sylinderen" er trolig en plastring med bokstav- og tallkode som gjør at den kan avleses på avstand. Vanligvis ser det ikke ut til at ringer skaper noen problemer for fuglene, så spørsmålet er om måka har har problemer med beinet av andre årsaker.

Roar Solheim (30.03.2022)

Andre spørsmål