Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fuglekasser

Fuglekasse for taksvale og stær

Hei, vi lager fuglekasser for taksvale og stær i et skoleprosjekt, og har noen spørsmål til dette. Vi har sett på litt forskjellige typer åpninger, og lurte på målene til åpningene til fuglekassene for disse fuglene. Når det gjelder taksvalen har jeg sett at noen fuglehus og reir bare har en smal lang åpning, og hvis man skal bruke dette, hvor stor skal denne være i så fall? Er det å foretrekke foran et hull? Vi lurte også på om det er noen spesielle størrelse-, materiale- eller andre kravanbefalinger.

K. (25.01.2022)

Tror du blander sammen taksvale og tårnseiler her. Det er tårnseilerkassene som har smale åpninger, kanskje ca 2 cm høy og 6 cm bred. For stær passer åpninger på 4,5 cm hulldiameter. Selve kassevolumet kan variere nokså mye. Du finner mål på kasser ulike steder, og det er ikke noen absolutter her.

Roar Solheim (25.01.2022)

Andre spørsmål