Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Aktiv dødshjelp i dyreriket?? 🍂🐧

I høst satt jeg på hytta og kikket på en liten flokk med dompap på fuglebrettet. Jeg la merke til en hanfugl som satt på bakken og sturet, han satt med bøyd nakke og viste ikke interesse for maten. Innimellom flakset han kraftig med vingene, men kom seg ikke opp. Etter en stund gikk jeg forsiktig litt nærmere, men da ble han redd, og kavet veldig, så jeg trakk meg raskt tilbake. Straks etter kom en annen hanfugl hoppende bort til denne stakkaren. Den nyankomne satt å kikket på stakkaren et øyeblikk, før han kakket ham hardt i hodet etpar ganger. Stakkaren kavet kort med vingene, så ble han liggende livløs på bakken! Død!
Hva i all verden var det som skjedde???

M.H. (18.01.2022)

Ikke helt lett å vite. Kanskje hakket den ene dompapen på den andre fordi den viste unormal oppførsel - det skjer ofte i dyreriket.

Roar Solheim (18.01.2022)

Andre spørsmål