Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Bjørkefink

Vi har kommet til midten av januar. På foringsplassen vår har vi daglig besøk av en stor flokk med bjørkefink. Det har vi hatt hele måneden. Vi har jo hatt besøk av en og annen gjennom vinteren før, men ikke disse mengdene. Reiser ikke de vanligvis sydover? Bor på Hurum (Asker). Kan ikke la være å tenke på dette som ett «tegn» om mild vinter? (Håper). Vi har jo hatt enorme mengder rognebær i år, så nå får vi se hva værspådommer sier om det (mye eller lite snø). Forøvrig har vi fryst ned rognebær, og dette er veldig populært hos bjørkefinken!

T.G. (16.01.2022)

Bjørkefink ferdes i store flokker om vinteren, og hvor langt de flyr, samt hvor, styres av tilgangen på frø. Rognebærmengdene i vinter har endret trekk og flytting hos mange arter.

Roar Solheim (16.01.2022)

Andre spørsmål