Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Ender som kretser i sirkel i januar

Her i Ullensaker over der jeg bor har det i går og i dag, i snøværet, (7/1/22) en flokk, antallet varierer, med ender, ser ut til at stokkand, (litt avstand), som kretser i sirkel, flyr i ring, med jevne mellomrom, en runde på noen hundre meter til noen km ser ut til.
Det ikke uvanlig om sommeren, men aldri sett om vinteren før. Tror har noe med at åpne elver frosset de siste dager, men det vært en stund her ved Jessheim. Det nærmeste er Vorma og Andelva som kan vært åpen til for nylig, Vorma er nok åpen. Ikke sett at alt der frosset. Noen som kjenner til dette? I dag kommet over minst 10-15 ganger så ganske påfalende.

Ø.S. (07.01.2022)

Har dessverre ikke noe entydig tolkning på dette. Som du antyder, så KAN det ha å gjøre med islegging, men det kan også ha sammenheng med at jaktende rovfugler (hønsehauk) skremmer opp endene. Da letter som regel hele andeflokken og flyr rundt en stund før de våger å lande igjen.

Roar Solheim (07.01.2022)

Andre spørsmål