Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Rystende syn av svane. Syk?

En svane som ikke klarer å gå, og som ikke klarer å holdet hodet sitt oppe. Som ikke reagerer når mennesker nærmer seg. Som vingler og ikke virker til å Ha kontroll. Som lager rare lyder vi mennesker oppfatter som smerter/frykt. Hva kan være galt?
Hjelp ble tilkalt, men det ble sakt at den bare var trøtt og hadde mangel på mat. At den ville komme seg. Svaret kom via telefon, og ikke fra noen som har sett svanen. Plasseringen var i sentrum, ved vannkanten. Stiller meg undrende til svaret da svaner er ganske robuste dyr. Det er ikke kuldegrader her, og vannet er ikke fryst. Det florerer ikke av mat i gatene i disse coronatider, men jeg undres. Er dette normal atferd hos en sulten/trøtt svane?

R.M. (02.01.2022)

Denne er klart syk, og KAN være rammet av fugleinfluensa! Dette er nok dessverre en fugl som bør avlives og undersøkes av veterinærinstituttet.

Roar Solheim (03.01.2022)

Andre spørsmål