Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Tusenvis av småfugler samlet

Siste dag før snøen falt opplevde jeg å treffe på tusenvis av småfugler samlet. Jeg løp I skogen, utenfor stier. Bøkeskog og dels litt blandingsskog. Plutselig skremte jeg opp småfugler fra bakken og det ville ingen ende ta! De flyttet seg bare noen titalls meter, mens jeg ble stående stille. Lyden av de i bøkeløvet og lavtflyging over løvet hørtes ut som fossebrus. I tillegg til et enormt fuglekvitter. Det sluttet aldri å komme til nye fugler som fløy inn. Og de vimsete i løvet og i trærne like foran meg. Jeg skremte de opp på nytt og sendte de i retning et mer oversiktlig område for meg. Det var da jeg for alvor fikk inntrykk av antallet. Tusenvis/titusen. Fascinerende!! Spurv? Små og rødbrunlige på brystet. Hva skyldes en slik stor "sammenkomst"?

G. (01.12.2021)

Du har nok truffet på en flokk med bjørkefink som tar for seg av bøkenøtter. De kan samles i enorme flokker i vinterhalvåret.

Roar Solheim (01.12.2021)

Flere spørsmål