Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Trekkfugler

Hvor blir trekkfuglene av?

Hei fra Brumunddal ;)
I 2020 var det ikke ett eneste rognebær på treet vårt eller andre sine tær. Normalt bærer rognetreet godt. Dette året ble også trekkfuglene borte fra hagen vår i Brumunddal. Dette var jo litt normalt, når det ikke var noe å høste.
Men i år 2021 bærer rogna tungt.
Normalt skal det kun en frostnatt til, før trekkfuglene har høstet hele treet. Men i år har vi ikke sett noen trekkfugler, selv om vi har hatt minusgrader opp mot minus 14. Hvorfor uteblir trekkfuglene i år? Dette er ikke bare hos oss. Normalt skulle rogna vært høstet av trekkfuglene for hvertfall 21dager siden.
Kan dere forklare årsaken?

S.S. (30.11.2021)

Det har vært MYE rognebær over store deler av landet i år, så bærspiserne har simpelthen ikke rukket å ta for seg av alle godsakene ennå. Flere steder i Trøndelag har folk meldt om at gråtroster og sidensvans har dukket opp først nå i november. Kanskje kommer det sidensvanser også hos deg i løpet av vinteren.

Roar Solheim (30.11.2021)

Flere spørsmål