Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Hvit due eller rasedue

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei. Har fått denne duen på besøk i vannrenna vår en lengre periode. Er dette en vill hvit due eller en rasedue? Den virker ikke redd for oss da den ligger like over inngangen vår. Samtidig så ser jeg aldri at den flytter på seg for mat o.l. Men når har den vært her så lenge at den kan ikke være skadet ettersom den da ikke hadde vært i live tenker jeg hvertfall. Setter stor pris på en avklaring slik at jeg evt kan få fjernet denne. Er ikke videre glad i fugler så vet ikke helt hvordan jeg skal få den fjernet heller.

S.F.G. (28.11.2021)

Dessverre umulig å vite om det er en vanlig bydue/vill, eller om denne kommer fra en dueoppdretter. Hvis du ikke ønsker at den skal holde til hos deg, må du bare jage den vekk flere ganger.

Roar Solheim (28.11.2021)

Flere spørsmål