Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Ny oppførsel fra kråke

Heisann! Jeg bor i by, og har brukt å kaste godbiter til hunden min i parken, og alltid tatt med litt ekstra til kråkene. Det er tydelig at de kjenner oss igjen, og enkelte ganger kan jeg merke at en "følger med/etter" oss hele turen frem til vi kommer til "godbitplasen". Hunden min bryr seg ikke om de, og de har brukt å spise godbiter side om side(kråkene hopper litt unna når hunden er under 20 cm fra dem). De siste dagene har en av kråkene begynt å hakke etter hunden min, og samme kråken (tror jeg) har og flydd ned og helt kortvarig landet på hodet mitt. Den har noen hvite flekker på kroppen, så lett å kjenne igjen. De andre kråkene oppfører seg som normalt. Har dere noen formening om hvorfor den gjør det? Vil i utgangspunktet ikke stoppe å mate dem, spesielt nå som vi går mot vinter. Men vil ikke at hunden min som er ganske liten skal bli hakket på heller.

H. (09.11.2021)

Det er alltid vanskelig å tolke slik oppførsel, spesielt dersom det er en og samme fugl som endrer adferd. Spørsmålet er om kråka/kråkene har hatt negative erfaringer med andre hunder som kan ha frembragt denne endringen.

Roar Solheim (09.11.2021)

Flere spørsmål