Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Forlatt svaneunge

Hei! Vi bor ved en dam hvor det ble klekket 4 svaneunger i slutten av mai. De har holdt sammen frem til nå. For et par dager siden var 2 unger igjen alene. Nå har imidlertid den ene av de to siste også fløyet. Den har kommet tilbake to ganger og fløyet en runde sammen med den som ligger igjen, men den siste blir ikke med. Er det normalt? Kommer den til å fly etter når den er klar? Vi har fulgt de så tett siden mai, så det engasjerer hele nabolaget. På forhånd takk for svar!

M.S. (24.10.2021)

Kanskje de er i ferd med å splitte opp og forlate foreldrene sine gradvis. Ikke helt sikker på oppførselen til svaner: noen ganger holder familiene sammen helt til våren, andre ganger ser det ut til at ungfugler enten forlater sine foreldre på høsten, eller blir forlatt av sine foreldre. Den siste ungen flyr nok også sin vei når vannet begynner å fryse til.

Roar Solheim (24.10.2021)

Flere spørsmål