Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Trost

Hei:) Jeg har bodd på Byåsen i Trondheim i 30 år og har en stor hage med mye busker og trær. Hver høst har jeg hatt mye trost ( rødvinge, gråtrost, måltrost t o m ringtrost. I år har vi ikke sett noen eneste trost, ikke i nabolaget heller. Kan noen gi meg kunnskap om bestandene? Tusen takk fra bekymret hobbyfuglevenn

A.N. (13.10.2021)

Vi har dessverre ikke noen indikasjoner på at bestandene av troster har avtatt plutselig, men flere har reagert på få eller ingen troster hittil i høst. Dette KAN ha sammenheng med bærsituasjonen, som kanskje gjør at de ankommer ulike steder senere enn ellers. Sist uke var det mye gråtrost, rødvingetrost og duetrost å se i grensetraktene mellom Hedmark og Värmland, så det er for tidlig å prøve å trekke noen konklusjoner ennå.

Roar Solheim (13.10.2021)

Andre spørsmål