Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Kunstprosjekt

Hei.

Jeg skal igjennom skolen gjennomføre et kunstprosjekt med fokus på naturen og bærekraft.
Jeg er svært glad i fugler og ønsker derfor å lage et verk som enten kan fungere som et rede eller som er laget av materialer som fuglene kan bruke til å lage deres eget rede.
Har du noen gode råd på materialer som brukes i fuglereder som ikke er skadeligge for dyra eller naturen?
Jeg veit at vi kan hjelpe Låvesvaler med å bygge dem en liten platform som de kan bygge redet videre ut fra, men hvilke materialer bruker spurver, linerler, meis og skjærer i deres reder? Hadde naturlig ull fra en sau vært passende?

Tusen takk!

K.I. (05.10.2021)

De fleste kassehekkere bruker mose, strå, gress og blader for å bygge reir. Blåmeis forer ofte reiret med en del små fuglefjær, mens kjøttmeis gjerne finner hår etter elg, rådyr mm. Saueull er ikke så bra, fordi det inneholder lange hår. Disse kan fungere som renneløkker som fuglene kan bli sittende fast i nede i reiret. Tror dessverre ikke at fuglene har særlig stort behov for den hjelpen du tenker å gi dem her. Det er bygging av fuglekasser som er den store hjelpen, reirmateriale finner fuglene lett på egen hånd.

Roar Solheim (05.10.2021)

Flere spørsmål