Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Svart svane eller gås?

I går så jeg en fugl som jeg ikke finner ut av. Jeg så den med kikkert på noe avstand. Fuglen hadde lang, tynn hals som en svane. Formen lignet sangsvane, men jeg tror kanskje den var større. Jeg mener bestemt at den ikke hadde gult nebb, og jeg kunne heller ikke se noen lyse flekker. Vi har både knoppsvaner og sangsvaner i området her, og ungene som er grå, er ikke på langt nær så store som dette ennå. Vi har også div gjess, men jeg er helt sikker på at det verken var grågås eller kanadagås. Den svømte alene, og jeg observerte den noen minutter. Det kunne se ut som nebbet var noe kraftig og flatt. Observasjonen er gjort i Straumsneset (Tingvoll kommune) på Nordvestlandet.

A.U. (20.09.2021)

Dessverre vanskelig å finne ut hva dette har vært uten bilde av fuglen, men svartsvane HAR vært sett noen ganger her i landet. Da er det snakk om rømte parkfugler.

Roar Solheim (20.09.2021)

Flere spørsmål