Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Svaler

Hver sommer har jeg en liten « koloni» av svaler boende på låven. Det er jo hyggelig, men det blir veldig skittent på låven og vanskelig å oppbevare noe der. Hva skjer hvis jeg fjerner alle redene nå i vinter? Vil de lett finne seg andre bosteder. De har vært her noen år….

J. (17.09.2021)

Er dette låvesvaler inne i bygningen, eller taksvaler som bygger hengende reir på utsiden? Du kan gjerne fjerne reirene, men det er dessverre ikke noen garanti for at svalene ikke bygger nye neste år. Hvis det er låvesvaler som hekker inne i bygning, må bygningen være helt lukket uten åpninger som svalene kan fly inn gjennom dersom du vil være helt sikker på ikke å få nye reir. Det KAN også la seg gjøre å sette opp små plattformer under reirene til å fange opp svaledritten.

Roar Solheim (17.09.2021)

Flere spørsmål