Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Hvem kan dette være?

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei!
På en skogstur (gran/furu-skog, 470 moh i Melhus/Trøndelag) 12. september befant jeg meg plutselig midt blant en flokk fugler som jeg ble stående å betrakte i noen minutter, antar det var 20-30 stk. Det var da stor aktivitet med bespisning i tretoppene og kommunikasjon med lyder jeg nok gjør klokest i å ikke forsøke gjengi på tastaturet, ganske "korte" pipelyder. Hørte noe falle ned mens de holdt på, mulig det var kongler de spiste på. La merke til at de manøvrerte svært godt mellom trær og greiner, og at vingene da laget en overraskende høy "blafre-lyd" mens de jaget hurtig gjennom skogen enkeltvis eller et par sammen.
Så dem etterpå fly i løst samlet flokk ved forflytning, også da med samme pipelyd. Noen raske vingeslag, dalende glideflukt, raske vingeslag, dalende osv.

En fin opplevelse, men jeg lurer veldig på hva det var.
Er takknemlig for tips.

B.S. (14.09.2021)

Dette er en korsnebb, mest trolig grankorsnebb.

Roar Solheim (14.09.2021)

Flere spørsmål