Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Løvsanger

I dag fant vi en løvsanger på en butikktrapp. Det kan se ut som at den har fløyet i et vindu. Den har ingen synlige skader. Vi la den i en pappeske så den skulle få ro og fred, så fikk den litt vann på en q-tips. Etter 3-4 timer i eska tok jeg eska ut for å se om den ville fly. Men, det ville den ikke. Jeg har den nå i en gjennomsiktig boks. Her har den grener å sitte på, vann og knuste sirisser (kjøpt på dyrebutikken). Jeg har også lagt inn en blåbær og en edderkopp. Den har ikke spist noe enda, som jeg kan se. Nå sitter den på greina si og sover med hodet til siden, av og til piper den litt. Den ene vingen stikker litt mer ut enn den andre, men bare veldig lite. Den flakser litt rundt av og til og bruker begge vingene. Jeg tenker å ha den i eska i noen dager, og håper at den kvikner litt til slik at jeg kan slippe den fri. Men, hva hvis den ikke gjør det? Hvor lenge er det forsvarlig å ha den slik? Jeg tenker på at dette er jo en fugl som flyr til Afrika i september. Hvis den krever veldig lang rehabilitering så kan jeg vel ikke slippe den fri i oktober/november, for da kan den jo ikke være her i Norge.

A.C. (07.09.2021)

Det er stor sannsynlighet for at den har fått en hjernerystelse av kollisjon mot vindu. Det kan ta alt fra noen timer til flere dager før den kommer seg, men det høres ut til at den kan ha en sjanse til å komme seg. Det er ikke noe problem om den må holdes i rehabilitering en uke eller mer.

Roar Solheim (07.09.2021)

Andre spørsmål