Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fugleforing

Hvor mye mat skal gråspurven ha?

Hei,

Vi har en fuglemater på balkongen, og den fyller vi med tre talgkuler pr. dag. Disse blir spist opp i løpet av 8-10 timer av en gruppe gråspurv. For hver uke som går kommer det til flere spurver, og vi lurer nå på følgende:

1. Er det greit å fortsette med tre talgkuler pr. dag, selv om flere fugler vil gi mindre mat pr. fugl?
2. Er det "farlig" for spurvene om vi for eksempel reiser bort en uke, slik at de ikke får mat, eller klarer de da å vende tilbake til larver og insekter og slikt?

Gråspurvene er veldig søte, og har fått mange unger denne våren og sommeren, så håper på å finne en fuglevennlig løsning på dette fremover.

J. (10.08.2021)

Spurvene finner raskt mat andre steder selv om dere reiser bort. Dere trenger ikke fylle opp mer og mer for liksom å "mette" alle fuglene som dukker opp. Legg ut samme mengde mat, så klarer de seg med det, og hvis de da har behov for mer, finner de den maten andre steder.

Roar Solheim (10.08.2021)

Andre spørsmål