Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Gråspurv i limfelle

Bilde vedlagt spørsmålet

Jeg jobber på bensinstasjon, og vi har limfeller i taket under fluelysene våre.. i går kveld fløy en stakkars gråspurv inn og satt seg fast i denne. Jeg fikk henne løs med matolje og prøvde å vaske henne.. hun har dog klart å rive av seg mye fjær i panikken.. men er ellers frisk og fin. Men klarer ikke fly rett... hun overnattet i bur hos meg.. er det et sted vi kan henvende oss? Vi vil gjerne sette henne fri så fort hun er i form, men nå er hun ikke i stand til å overleve ute. Veterinær vil bare avlive.... vi bor på Sunnmøre

K. (31.07.2021)

Har dessverre ikke noen løsning her, annett enn at dere må forsøke å finne lokale fuglefolk eller andre som kan holde fuglen i bur og fore den til den har skiftet fjær (det skjer nå på ettersommeren).

Roar Solheim (31.07.2021)

Flere spørsmål