Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Mating av skadet måseunge

Har funnet en måseunge som blir plaget av flokken og ikke er i stand til å fly eller gå. Den er i stand til å jumpe seg bortover når den føler seg truet. Har overvåker den i to dager og den virker fortsatt svak. Vi foret den en opphugget småpal som vi fisket på kaia, men vet ikke om vi egentlig bør fore den noe da den virker svak og døende. Vi ser ikke noen tegn til brukne ben eller vinger konkret så vi er veldig usikre på hva vi bør gjøre. Dette er ute på en øy i Lofoten så vi har ikke anledning til å bringe den til veterinær med det første. Hva anbefaler dere å gjøre med måsen?

E.A. (26.07.2021)

Dessverre vanskelig å vite hvorfor denne måkeungfuglen har problemer. Men den virker likevel såpass i form at den kanskje kan komme til hektene igjen. Derfor gjør det ikke noe om dere mater den, og ser om den kommer seg. Hvis den er i samme tilstand etter en uke, må man kanskje vurdere om fuglen bør avlives.

Roar Solheim (26.07.2021)

Andre spørsmål