Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

Fiskeørn, synkronflygning.

Hei, observerte to fiskeørner i dag som fløy helt synkront. Virket ganske like i fjærdrakten,- men litt langt hold for å se om det var to voksne eller en unge og en voksen.

Fiskeørna hekker i nærheten, ca 200-500 meter fra der synkronflygningen utartet seg. Seansen varte i mer enn 2 minutter, og var fascinerende å se hvor like alle bevegelser var.

Ørna har hatt tilhold i området i alle fall de siste 10 årene, har sett ørnene ofte, men aldri med slik flygning.

Hadde vært interresant å vite om dette er vanlig, og om det faktisk er en voksen som øver opp ungen(es) flygedyktighet. Var alle mulig flygemønstre, svinger, stup, stigninger, hurtige retningsendringer mm.

Hadde dessverre ikke med kamera da jeg observerte dette.

E.W. (22.07.2021)

Det er nok mer tilfeldig at de flyr helt synkront en stund. Umulig å vite om dette er to ungfugler, to voksne eller en ung og en gammel fugl, uten foto av dem.

Roar Solheim (23.07.2021)

Flere spørsmål