Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Nymfeparakitt som har skadet seg.

Passet forleden en nymfeparakitt som er tam imens eier var på ferie. Den har pleid å fly en del ute i stuen både der den bor og her hos meg, men sitter i buret sitt om natten.Hver morgen har den plystret en del for å gi beskjed om at den vil ut å fly. Plutselig siste morgen før den skulle hjem, var den helt stille da jeg sto opp, det lå en del fjær i bunnen av buret og det virker som om den ikke kan fly lenger. Den er nå tilbake hos eier og den vil fortsatt ikke fly og den virker trist sier eier. Dette er et par dager siden. Jeg har foreslått for eier at han bør ta den med til veterinær og håper han vil gjøre det. Tror du den kan ha skadet seg selv i løpet av natten hvis den har vært stresset eller noe, eller har du noen ide om hva som kan være årsaken? Var litt ekkelt at dette skjedde når jeg passet den. Håper du har et svar til meg. Mvh Linda

L.K. (21.07.2021)

Papegøyespørsmål må du stille til burfuglholdere/papegøyeholdere. Her håndterer vi spørsmål om viltlevende fugler i Norge.

Roar Solheim (21.07.2021)

Flere spørsmål