Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Smitte blandt fuglearter

Fórer fuglene så og si hele året, for det meste er det meiser, spurver og pilfink som er her på sommeren med sine små....og de er sultne. Men et skjærepar kommer som regel også innom og nå har en av foreldrene fått en liten byll over det ene øyet (antar parasitt av et slag). Jeg har fjernet forautomaten og skåla som skjæren spiste av og vasket alt i klor, men kan denne smitten ha gått videre til småfuglene? Hvor lite skal til før slik smitte bringes videre? (Jeg holder generelt foringsplassen ren og vasker automatene mellom hver gang jeg fyller på). Har det effekt å stoppe matingen helt eller flyttes bare problemet til en annen lokasjon?

G. (13.07.2021)

Du kan nok trygt fore videre. Det er ikke sikkert dette er noe smittsomt, og slett ikke at det kan overføres til andre arter.

Roar Solheim (14.07.2021)

Flere spørsmål