Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Økologi og atferd

To reir i samme kasse.

Bilde vedlagt spørsmålet

I fuglekassen i år startet kjøttmeisen med reir. Etter en tid så jeg plutselig Svært hvit Fluesnapper begynte å bygge reir. Jeg sjekket etter en uke og så at der lå 4 blå egg. Etter noen uker var der ikke noe fugler ved kassen. Jeg sjekket og så til min forundring at ungene til fluesnapperen var døde. Da jeg tømte kassen var der et reir under med egg fra Kjøttmeisen. Det jeg lurer på er om dette er normal adferd. Sender ved bilder av de to reirene etter at jeg tok de ut av kassen. Reiret til Kjøttmeisen lå under reiret til Fluesnapperen. Jeg klarer ikke å legge ved mer enn et bilde. Har bilde av begge reirene,
Mvh Britt Mjelva

B.M. (08.07.2021)

Ja, slikt skjer ofte. Meisene kan ha gitt opp eller blitt fordrevet, og da bygger ofte fluesnapperen oppå meisereiret, selv om det skulle ligge døde unger der.

Roar Solheim (08.07.2021)

Flere spørsmål