Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Spurv som skadet foten sin

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei!
Jeg fant en spurv som skadet foten sin. Han vil ikke spise eller drikke noe grunnet smerten, kan noen av dere tilby noe hjelp?
Konteksten er at han her slo seg hardt inn i vinduet vårt med et uhell og bare datt. Da vi kom nærmere for å undersøke den, prøvde den å fly men da den sto opp på bena sine så bare datt den. Han prøvde å fly flere ganger men kunne ikke pga han klarte ikke å stå. Vingene og resten av kroppen er ganske fin, det bare benet som skaper masse problem for den. Stakkar gutten har vært slik i nesten 2 dager nå.
Oppdatering 01/07/21 : Den har ligget og sittet for 4 dager nå. Den spiser og drikker bare når den vil, men ellers ligger den bare. Den ser frisk ut men klarer bare ikke å stå.

K. (01.07.2021)

Gråspurv hann. Hvis den ikke blir bedre etter en uke, bør den kanskje avlives.

Roar Solheim (01.07.2021)

Flere spørsmål