Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Skadet andunge.

Hei, jeg matet fuglene ved et vann. Ei stokkand var der med 3 litt større unger. Der var også andre stokkender, måker og ei kråke. Ungene var frampå og fikk seg en matbit. Jeg ser til siden og ei voksen and, tror ikke det var moren og ei kråke hiver seg over ungen. Ser den blør fra halsen og iler ut i vannet og jeg tror det er moren som kommer etter for å beskytte. De forsvinner inn i buskene ut i vannkanten, mens ei kråke setter seg på ei grein. Jeg går fram og kråka flyr sin vei.

Dagen etter går jeg til vannet og ser etter ungen. Der ser jeg mor og to unger, ikke tre? For meg blir dette vondt og brutalt. Det var pga at jeg matet, at det skjedde. Hadde aldri sett for meg det ville skje, når jeg var så nær.

Tenker nå, aldri mer om jeg mater, har ikke psyke til å takle slike hendelser og jeg er virkelig plaget nå i etterkant. Hva tenker du kan ha skjedd med andungen?

E.M. (24.06.2021)

Mange fugleunger blir mat for andre - det er en del av naturens kretsløp, og noe vi faktisk må akseptere og ikke skal eller bør blande oss opp i.

Roar Solheim (24.06.2021)

Flere spørsmål