Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Hvilken nytte har måker? Og hvorfor kan de ikke utryddes?

Lurer på hvilken nytte måker har? Det eneste de gjør, er å spise, drite, parre, mobbe og skrike. De blir stadig mer og mer innpåslitne, særlig om du bor ved en hekkeplass som jeg gjør. De tar seg mer og mer til rette, fordi de venner seg til mennesker. Jeg har nå i mange somrer slitt med nattesøvn av måker som lager lyd tilnærmet 24/7. Skjønner jo at alt dyreliv er fredet, og at enkelte måkearter er utryddingstruet, men hva så? Så vidt jeg vet, har de ingen nytte, og er bare til bry... Jeg, for min del, skulle ønske de kunne fritt blitt jaktet på.

K.A. (21.06.2021)

Dessverre er din måte å betrakte andre levende vesener på lite fruktbar. Ditt spørsmål kan derfor best besvares med et motspørsmål: Hvilken nytte har mennesker? Kanskje måkene ønsker at VI kunne jaktes på?
Andre dyrearter eksisterer ikke på grunn av "nyttefunksjon" for oss eller andre, og alle dyr har ETT hovedmål - nemlig å produsere flest mulig levedyktige avkom.

Roar Solheim (22.06.2021)

Flere spørsmål