Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Duereir

Bilde vedlagt spørsmålet

Hei! Vi har fått et duereir i branntrappa i leilighetskomplekset våres! jeg synes det er så koslig og har samlet litt pels fra min hund å har lagt oppi (for varmens skyld) ble usikker etterpå å tenkte jeg hadde gjort noe dumt. Men ser de har vært tilbake der å bygd oppå peisen igjen så har vært der 3 ganger og fullt på pels. Nå har de lagt et egg oppå pelsen og jeg kom såvidt borti det med fingeren min når jeg skulle legge mere pels på, vil dette gjøre at duen ikke vil ha egget sitt mere? (Fordi jeg var borti) og syns det er rart at moren ikke var der å passet på når egget er lagt? Kommer de tilbake?

C. (02.05.2021)

Fugler forlater ikke egg pga lukt, slik mange tror. Men duene trenger ikke hjelp med reirbyggingen - la duene klare seg på egen hånd.

Roar Solheim (04.05.2021)

Flere spørsmål