Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

kattuglekasse i hage

Jeg er i styret i en parsellhage på Årvoll i Oslo. Arealet er ca 3 mål, og ligger i befolket område, rett intill et gammelt gårdstun og blokkbebyggelse på mottsatt side.
Vi har fått endel jordrotter i flere parseller, og jeg har fått forespørsel fra et "plaget" medlem om å det går ann å sette opp kasser til kattugle.
Personlig tror jeg dette er fånyttes da ugler er skye fugler. Man mener at kassene kan henges på ån låvevegg - dette mener jeg ikke vil fungere. Det er altfor mange folk som ferdes her. Imidlertid har vi et "roligere" område med 3-4 større grantrær i det ene hjørnet. I dette gran/treholtet holder mange småfulger til - jeg regner med de vil forsvinne om det kom en ugle der. Kasser til kattugle er jo digre kasser, og et "pæs" å få satt fast høyt nok.

Hva kan jeg svare medlemmet?

Mvh Liv Leland, Årvoll parsellhagelag, Oslo

L.L. (02.05.2021)

Det er helt OK å henge opp en kattuglekasse, men det er ingen garanti for at vånd eller andre smågnagere forsvinner. Ugla trenger ikke å jakte der en gang...

Roar Solheim (04.05.2021)

Flere spørsmål